Alla inlägg under september 2009

Av Anne-Sofie - 17 september 2009 21:46

Har tagit lite mer kort på sadeln, är fortfarande inte helt övertygad. Vad tycker ni?

     

Av Anne-Sofie - 16 september 2009 23:32

I fredags köpte jag ju en Thorowgood syntetsadel i dressyrmodellen, men den passade ju somsagt inte. Idag var jag på Hööks och skulle lämna tillbaka den, men tänkte att det skadar inte att ta hem och prova en Thorowgood Haflinger (hade en sådan till Lamara, min förra kuse). Så här ser den ut:

 

 


Tror ni inte på fan att den passade?!! Till råga på allt passade den på alla våra fyra hästar! Här har man letat och letat och så hittar man en som passar alla. På Nikke, Malins häst var den något bred, men det är ju bara att byta till ett koppjärn strl mindre så ligger den säkert perfekt på honom också. Malin har ju letat sadel hur länge som helst, men nu ska hon testa en i samma märke i hoppmodell. Den passar säkert på Lillan också, så då är det ju bara att vi byter om vi får lust, haha=)


Ska prova att rida lite i den imorgon, men tror inte jag kommer närmare en mer passande sadel än den här.


Kram kram

Av Anne-Sofie - 14 september 2009 21:07

Hur många gånger har ni tänkt så?

Att om jag inte gjort det eller om jag bara gjort det så skulle mitt liv sett helt annorlunda ut. Ibland funderar jag tex. på vad som hänt om jag inte slutat mitt relativt välbetalda och säkra jobb som säljare? Hade jag varit rik?

Om jag inte köpt häst, skulle jag fortfarande ha bott med min ex-sambo? Eller hade det tagit slut i alla fall? (Förmodligen. Hade inte han lessnat hade nog jag gjort det förr eller senare ändå) Skulle jag verkligen ha varit lycklig? Var jag nöjd med det livet? (Ärligt talat-antagligen inte helt och hållet) Har mina beslut tagit mig åt rätt håll, eller var de misstag? Finns det nån slags dold mening med det som händer eller är allt bara så baserat på slumpen som det verkar? Hur mycket styr jag egentligen själv över mitt liv? Jag hoppas att jag kan se tillbaka om några år och konstatera att allt jag valde helt rätt. Förmodligen kommer jag kunna göra det. Jag kommer tänka att om jag inte gjort si eller så vid den tidpunkten hade jag aldrig mött den personen/fått det jobbet/hittat de vännerna/fått de möjligheterna mm. Ska bli så spännande att se vad som händer!=) Ser fram emot det.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Jag sov som en prinsessa i natt! Gud vad underbart det är med frasiga fluffiga varma duntäcken!=) Fast jag gick faktiskt emot mina principer och köpte ett med större procent fjäder än dun. Jag har ju jobbat som sängförsäljare ni vet, så då blir man lite "finsmakare" när det gäller allt som hör sovrummet till, haha=) Helst skulle jag vilja ha ett Canada goose täcke i den varma varianten, men mitt nya täcke duger alldeles utmärkt.


Idag har jag jobbat och imorgon har jag lång dag igen, men sen är jag ledig två dagar mitt i veckan, lyx=)


Nu ska jag lyssna lite på Arto Paasilinna´s "Snablar", sen ska jag sova gott hela natten!


kram å gonatt!



Av Anne-Sofie - 13 september 2009 20:01

Nu har jag kommit hem från min mini semester. Det var kul att träffa mormor och morfar och moster. Träffade även en massa släktingar jag aldrig sett förut på 80 års kalaset, många kunde tyvärr inte svenska så jag kunde inte prata med dem. Men maten var god och det var trevlig stämning.


På vägen hem idag tog vi en liten avstickare till Ikea och jag köpte lite grejjer=)

Bla. ett duntäcke och kudde (äntligen!), glas, dörrmatta, lampa och lite annat smått och gott.

Fick även en hel porslin servis av mormor, jättefin, sätter in kort på den imorgon.


glasen

 


lampan

 


och ljuslyktorna jag köpte i fredags

 

..fina va!=)


Nu ska jag ner och hämta tvätten sen bär det av till stallet. Imorgon börjar jobbet igen så jag ska skynda mig i säng så jag hinner sova länge under mitt nya mysiga fluffiga täcke=)


Kram kram

Av Anne-Sofie - 11 september 2009 23:25

Full fart har det varit. Och nästan bara roliga saker har jag gjort=)


Slutade tidigt på jobbet och sedan bar det av till Höök´s. Där köpte jag en sadel. Den passade naturligtvis inte visade det sig när jag kom hem och provade den, men nemas problemas, det är öppet köp så bara att lämna tillbaka.

Efter Höök´s åkte vi till Gränby och shoppade lite. Jag köpte inte så mycket, men fingrade på en hel del saker, bla. ett duntäcke för 1400 spänn. Jag hann stoppa mig själv som tur var.


Det jag köpte var:


Ett halsband till Elli

En grimma till Lillan

Ett par super snygga jeans leggings

Ett duschdraperi (behövdes verkligen då det andra kapsejsat helt)

Två jätte fina svarta ljuslyktor (ska sätta in bild nästa gång)

En mascara (lash stiletto, Maybeline. Tänkte testa)

Kattmat, juice samt en fryspizzaTungan ute


Visst prioriterar jag alldeles utmärkt!=)


Nu måste jag sova för imorgon bitti bär det av till Hällefors och åttioårs kalas på Finska. Då får jag tillfälle att fila på mina finska kunskaper. Kan inte prata, men lyssna. Ibland förstår jag tom. vissa ord, hehe=)


Kram å gonatt på er




Av Anne-Sofie - 10 september 2009 21:14

Jag har fått min ersättning från Alfakassan!!! *glädjedansen*Cool Jag blev helt yr i bollen när jag öppnade kuvertet och fick se den i mina ögon svimlande summan som kommer in på mitt konto imorgon.


Nu börjar jag komma på grön kvist igen, och 25:e är det lön som vanligt. Nästan dubbel lön till på köpet=)


Ska fira med att åka till sadelmagasinet i Solna och titta efter sadel till Lillan imorgon efter jobbet. Hoppas jag hittar nåt till tjockisen=)


Igår drömde jag helknäppa saker när jag tog min lilla eftermiddagslur (som jag inte borde ta), den innehöll många inslag av pannkaka i olika former. Bla. paniska ögonblick där jag insåg alldeles försent att jag inte stekt pannkakor på jobbet den dag jag borde och 30 arga gäster stod och väntade. I andra sekunden gick jag runt och letade febrilt efter frysta pannkakor i bla.städskrubben och på andra suspekta ställen.

Sen såg jag att Zlatan (??!) var på besök i en annan avdelning av byggnaden. Gick till fönstret och kollade parkeringen och mycket riktigt- hans röda Ferrari stod där, så det var ju inte mer med det. Sedan åkte jag hiss upp och ner i 150km/timmen ett tag. När det var avklarat skulle mamma komma och hämta mig från jobbet (?) Medan jag väntade på henne passade jag på att skeda i mig lite äppelmos. När vi var på väg hem i bilen upptäckte jag att båda tanterna jag jobbar med åkte med i baksätet. När vi väl var hemma tog tanterna helt sonika mammas bil och körde tillbaka till jobbet eller vart de nu skulle med den. Att mamma blev av med sin bil fick såklart jag skulden för. Sen vaknade jag tack och lov.


Idag gick det trots min ångest dröm bra med pannkakorna. Tyvärr var inte Zlatan på jobbet, men det var en rätt ok dag i alla fall=)


Imorgon jobbar jag kort dag, sen är det heeelg!!Skrattande


Kram kram på er!

Av Anne-Sofie - 9 september 2009 21:50

Det är jag det.


Kan inte förmå mig att hålla mig vaken när jag kommer hem från jobbet. Idag försökte jag verkligen. Jag fixade en massa trista grejjer som jag inte kommit mig för tidigare, sen var jag på uppiggande (trodde jag) hund promenad i solskenet. Sen däckade jag och sov över två timmar med ett djur på varje sida om mig i sängen. Fan, måste ta tag i dessa dåliga vanor nu, blir ju skitkonstigt sen när man ska sova på kvällen.


Nu sitter jag i alla fall i sängen redo för natten och tänker tvångs sova tidigt. Synd att jag lyssnat på alla Nesser´s ljudböcker redan, han är min favorit författare men även ett utmärkt sömnpiller när det är han själv som läser upp böckerna. Inte för att han har en tråkig röst utan för att han låter så lugn och avslappnad, haha=)


Man ser mycket märkligt när man åker miltals genom de djupa mörka skogarna till arbetet tidiga morgnar. Imorse pilade en rultig grävlig några meter framför bilen så att jag fick tvärstanna. Några sekunder senare stod någonting som måste ha varit en häger eller trana(?) ensam mitt på vägen och glodde.  Jag stannade och försökte febrilt få fram mobilkameran för att dokumentera detta men han flög sin kos innan min sega mobil han reagera. Typiskt.


Nu är det bara 16 dagar kvar till lön!Guld i mun


kram å nattinatt på er

Av Anne-Sofie - 8 september 2009 21:32

Oj! Här har det hänt grejjer sen igår. Bloggagratis.se har bytt namn till bloggplatsen.se. Lite nya finesser har de lagt till också. TrevligtSkrattande

Men det går fortfarande att hitta hit på den gamla adressen tydligen.

Tänkte slå till på en tid hos frisören nästa månad. Jag är nästan helt säker på det. Idag har det känts så i alla fall. Vad tror ni? Tänkte faktiskt kapa rätt rejält. Funderar på en "lång" uppklippt bob/page...eller är det helt ute nu? Tänkte även slinga så det blir lite ljusare.

Skulle man ångra sig finns det ju faktiskt extensions, riktiga räddare i nöden=)


Ungefär såhär hade jag tänkt mig (fast i en ljusare färg)

 


Ska fundera lite till men tror att jag vågarTungan ute


Kram på er!

Ovido - Quiz & Flashcards