Alla inlägg under juni 2009

Av Anne-Sofie - 19 juni 2009 22:18

Fast med tanke på vädret känns det lite overkligt.


Idag började arbetet igen. Det var helt ok! Idag är det ju rätt bra OB också, så jag kanske har finansierat Lillan´s vet. besök=D


Kom hem vid fem snåret och har ätit massor av god midsommarmat, skjutit burkar med luftpistol (vilket är svårare än man tror!) och suttit och snackat ett par timmar. Var bjuden på fest som jag gärna ville gå på, men med tanke på att jag måste gå upp halv sex imorgon så stannade jag hemma istället med trevligt sällskap. Det har varit riktigt roligt det med! Nu har jag tagit två glas vin och känner mig minst sagt redo för sängen.


Fixade lite med tårtat innan servering, så här blev det!

Av Anne-Sofie - 19 juni 2009 09:11

Jag är så jä*la trött och på dåligt humör idag, sov inte många timmar inatt, så himla irriterande!

Fast jag gick och lade mig i tid så gick det bara inte att sova.


Nu har jag i alla fall matat och släppt ut hästarna och ska börja göra mig klart för att åka och jobba.


Glad midsommar på er alla!

Av Anne-Sofie - 18 juni 2009 23:11

Och jag jobbar. Typiskt. Men egentligen gör det inte så mycket, blir bara till fem, sen ska jag hem och käka en massa god midsommar mat. På kvällen kanske jag ska följa med några kompisar på en fest ute på landet=)


Har faktiskt klivit upp tidigt två dagar i sträck nu och följt med och handlat. Det är bra, då kommer jag in i gamla vanliga rutiner igen. Igår kväll var jag hos kompisar och åt god soppa och hade trevligt, och idag har jag bakat! 


Gjorde en tårta till midsommar. Bakade tårtbottnen och marängerna samt en hallon/passion fromage som fyllning/dekoration. I ett lager hade jag den gamla beprövade mosade jordgubbar med grädde kombinationen.


Annars inget nytt. Har regnat idag och mina små djur har legat i mitt rum och slöat flera timmar.

Rätt trist när man inte ens kan rida.. Lillan har ytterligare en vecka av vila framför sig. Hoppas hon är ok sen så jag kan sätta igång igen och inte har en lång tid av klinikbesök och rehabilitering framför mig. Men jag väljer att tänka positivt!


Här är lite bilder:  Elli sitter(?!) och spanar på trappan, latmaskarna som slappar, mitt marängbak (observera att hälften av m. är gammelrosa=) samt tårtan. Ser inte så snyggt ut i på träbord i lysrörs belysning, men blir nog snygg att se på imorgon på bordet!

Av Anne-Sofie - 16 juni 2009 16:01

Herregud, jag börjar jobba på fredag och har alltså bara lite mer än två dagars ledighet kvar!!! Hur ska jag utnyttja dessa på bästa sätt? Har inget kul att hitta på, samt pengabrist. Så jag kan inte göra något som kostar mkt pengar.

Jag kan inte rida då hästen ska vila ytterligare två veckor.


Tips? Någon?? 

Av Anne-Sofie - 15 juni 2009 13:41

Ungefär så här vill jag inreda min nästa lgh, skulle nog vilja bryta av med lite mer mörka inslag samt kanske lite mer färg.

Av Anne-Sofie - 14 juni 2009 10:33

Det har regnat konstant i en veckas tid och tydligen ska det bli likandant nästa vecka. Hopplöst. Hästhagarna kommer förvandlas till sjöar. Det är lera precis överallt och det går inte att vistas utomhus. Så vad gör man på dagarna? Jag har kollat på film, lyssnat på ljudbok, ätit godis, sovit.


Var och handlade på nya Willy´s och ska aldrig mer åka till Maxi och handla. Det var jätte bra! Blev jättesugen på att få en egen bostad igen, jag saknar tom. de tråkiga sakerna som att åka och handla. Ska bli kul att inreda nya lägenheten, har utan att överdriva inte en enda möbel kvar. Allt är bortskänkt eller slängt. Nästa gång jag flyttar ihop med någon ska jag vara smart och spara möbler, bara utifall.


Jag funderar på att ta lån på IKEA och köpa säng, matbord, soffa, porslin och lite mattor och handukar. Resten såsom hyllor, mindre bord, prydnader mm. ska jag försöka hitta på blocket eller loppis. Man kan göra riktiga fynd om man har tur!

Kan nog snart börja leta boende då jag börjar jobba på fredag och kommer få en inkomst igen. Kan bara inte bestämma om jag vill bo i stan eller på landet. Jag har ju små djur som gärna vill kunna vara ute, men samtidigt är det rätt smidigt att bo i stan...tål att funderas på.


Helgen har varit lugn som vanligt. I fredags hade vi lite ost och vin kväll och kollade på film och i lördags åt jag god middag och kollade på film med ett par kompisar. Fick ett par jätte söta örhängen=)


Idag har jag hunnit med att skjutsa syrran till Uppsala garnison för anhörigdag för de som gör lumpen. Hennes pojkvän gör lumpen.

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta lite på tv.


Händer det något roligt kanske jag skriver mer senare.

Av Anne-Sofie - 11 juni 2009 17:41

Var lite sugen på att klippa lugg men vågade inte, så jag tog helt enkelt en bit av mina extenisions och klippte den i "luggform". Blev rätt övertygande om jag får säga det själv!=-) Perfekt med en lugg man kan sätta i och ta ur när man känner för det.


Igår var veterinären här och kollade Lillan, har ju misstänkt att det är nåt knas med henne, men det har varit väldigt vaga och diffusa symptom.

Vid longering i vänstervarv var hon fin, men i höger var hon inte riktigt fräsch. Vet tyckte att det satt bak, så hon böjde båda bakbenen men dessa var utan anmärkning. Hon är inte "halt" men har en rörelsestörning höger bakben. Nu vilar hon samt får smärtstillande/antiinflammatoriskt. Om hon inte är bättre om tre veckor blir det klinik besök=(

Vet var osäker och ville inte sätta diagnos men jag tror starkt på inflammation i bakknä. Vi får väl se...


Min "nya" frisyr!

Av Anne-Sofie - 10 juni 2009 00:57

Mina försök att vända tillbaka på dygnet har inte fungerat så bra..

Har inte så mkt att skriva egentligen, men måste ju hålla igång så jag inte kommer av mig.


Imorse var vi på Ultuna med mammas häst, återbesök pga fång. Häst skrället ville inte alls åka till farbror doktorn. Vi höll på säkert en halvtimme med att försöka få in henne i transporten, var på så dåligt morgonhumör och så frustrerad att det nästan rök ur öronen på mig. Väl där visade det sig att hon inte är helt frisk utan måste få lite mer tid på sig i sin rehabilitering. Sedan ville hon inte åka hem, så hela proceduren upprepade sig. Dessutom hade vi denna gång publik i form av en massa andra besökare på kliniken, vilket inte gjorde saken bättre direkt...


Imorgon kommer vet. för att kolla Lillan som inte har känts helt fräsch senaste veckan. Förhoppningsvis är det bara bortkastade pengar och onödig nojja, men har en stark magkänsla av att det är något knas med henne. Vi får la se imorrn.


På kvällen har jag varit hos kompisar och käkat sushi, super gott!=D

Sedan satt vi och lyssnade på musik från när vi var "unga". Mycket nostalgiskt!=)


Det här är en av mina favvisar, lite före min tid men riktigt bra! Obs, bortse från den otroooligt töntiga videon *fniss*=)

Ovido - Quiz & Flashcards