Alla inlägg den 4 juni 2009

Av Anne-Sofie - 4 juni 2009 00:13

Eller, är det trött och flummig man är bara? Hursomhelst så blir jag alltid som mest inspirerad att skriva såhär runt tolvsnåret. Har fiolsoferat hela dan över saker och kommit på en massa smarta och roliga grejjer att skriva. Men när jag väl sätter mig och skriver låter allt bara som trams.. Speciellt när jag sovit på saken och läser det dagen efter. Konstigt.


Men i alla fall, här kommer en liten updatering från en arbetslös hemmaboende separerad  nattuggla.

Jag har totalvänt på dygnet, somnar vid tre och sover till lunch. Jag som förut var så "duktig". Jag städar i princip aldrig, vilket är väldigt konstigt för att vara så pendantisk som jag är i vanliga fall. Det ligger kläder på golvet och dammtussar i hörnen i "mitt" rum.

Jag har nästintill gett upp hoppet om att få ett normalt jobb och har siktet inställt på att hoppa på en praktik period i höst, när mitt kommande sommarvik. tar slut.

Praktik, hallå! Jag är utbildad och har arbetat i mitt yrke i flera år!! Känns förnedrande på nåt sätt, men det är väl bara att bita i det sura äpplet.

 Att få ett eget boende känns som en allt mer avlägsen verklighet.

 På dagarna går jag omkring som en zombie i mjukisbyxor utan självdiciplin eller handlingskraft att göra något vettigt. Jobb söker jag dock när dessa dyker upp. Och hästen får sin dagliga skötsel och motion. Jag brukar försöka diska och hjälpa till lite här hemma också.

Det positiva är att jag hinner/orkar träffa mina kompisar mycket mer. Och orkar hålla motivationen uppe i min ridning, men jag vill ha tillbaka mitt liv igen. Nu.

Det värsta är nog att allt känns så himla hopplöst. Hela situationen på arbetsmarknaden, med alfakassan mm.. Jag brukar inte ge upp och lägga mig och dö, men det är jäkligt svårt att ha en optimistisk inställning när det gäller arbete/studier i dessa tider.

Jag förstår helt och hållet att många som varit arbetslösa en längre tid mår psykiskt dålig och får depressioner. Man tappar motivationen och känner sig mindre värd i dagens samhälle helt enkelt. Jag ska se det här som en nyttig lärdom.


Men när jag väl fått ett jobb och den biten löser sig så VET jag att jag kommer ångra att jag inte njöt mer av min lediga tid nu=)


Nä nu ska jag försöka vända tillbaka dygnet och somna "tidigt". Först ska jag bara lyssna lite på ljudbok av Håkan Nesser.


Här är några till här hemma som inte gör många knop under dagarna heller=)



Ovido - Quiz & Flashcards